Výchova dívek

Výchova dívek
Petr Suchý - Výchova dívek

Petr Suchý

ZRUŠENO

08.12.2022
15:00 - 17:00
Penalizační zóna od 06.12 15:00
Cena 450 Kč
Další varianty jedné rezervace
  • 380 Kč - permanentka velká
  • 400 Kč - permanentka malá
Seminář se zaměřuje nejprve na vyjasnění pojmů „výchova“ a „cíle výchovy“. Se změnou doby se mění i cíle a pojetí výchovy. V posledních sto letech se změnilo zejména postavení žen – z původní role hospodyňky se stávají vědkyně, manažerky a někdy i příslušnice ozbrojených složek.

Tak, jak rostou možnosti, tak na druhé straně roste tlak a očekávání na ženy jako celek. Mohou mít tendenci naplňovat více požadavků současně a to je mnohdy zmáhá.

Je proto důležité si ukázat, co je k tomu vede. Každý z nás má svoje potřeby a jejich naplnění je cesta k životní spokojenosti.

Neznalost vlastních potřeb, případně nemožnost si je naplnit vede k nespokojenosti, frustraci a případně psychickému či fyzickému strádání. 

Proto je důležité ukázat rodičům, jaké mají jejich holčičky potřeby, jak mohou být naplněny a jak to holčičky postupně naučit.

Také je potřeba vyjasnit, jak důležitou roli hrají v životě žen jejich otcové.

Lektor Petr Suchý
Mým celoživotním posláním je zlepšovat vztahy otců a jejich dětí. Pomáhám mužům stát se skutečným tátou. Tátou, který stojí pevně na svých nohách, má vyřešené svoje potřeby, a tak může být oporou pro svoji rodinu, za což je nejen obdivován, ale je i sám sebou. Věří si, má otevřené srdce a je pevnou oporou pro své děti i partnerku.

Kořeny mého poslání začínají v mém dětství, kdy jsem byl jako každé dítě formován svými rodiči. Teprve v poslední letech jsem si uvědomil, jak zásadní to byly vlivy. Ať už v dobrém nebo ve zlém, jsem se díky nim opravdu hodně naučil. 
Táta se celý život vzdělával, a já to dělám také. Táta překonal ve svém životě řadu překážek, jak rodinných, tak zdravotních nebo pracovních a všechny je zdárně zvládl. Když mne potkala vážná nemoc, hledal jsem řešení a našel jsem je. Když jsem začal mít problémy ve vztahu, zapracoval jsem na sobě a ustál to. Jedna z hlavních motivací byla být k dispozici svým dětem. Naše děti nás táty moc potřebují. Ať už jsme jací jsme. Mé děti byly a jsou i nyní svědky mých úspěchů i pádů. Vím z osobní zkušenosti, jak moc je důležité být silným, ale i citlivým tátou, ať už se děje v našem životě cokoliv. 

Protože chci, aby naše děti měly větší šanci na zdravější a plnohodnotný život, tak chci své zkušenosti předávat dalším otcům. Zde se zrodila myšlenka vytvořit platformu, místo rozvoje a sdílení, pro táty, kteří chtějí pro svoje děti lepší svět/podmínky/prostředí. Tátohraní. Od té doby jsem se stal osobním koučem, mentorem a učitelem/lektorem pro otce, učitele, ale i maminky.

Neustále si rozšiřuji své odborné znalosti z psychologie, vztahové terapie, ale i dalších oborů. Mám často být příležitost být s odborníky na tuto problematiku a učit se od nich. Ve své práci uplatňuji komplexní přístup a věřím, že díky své empatii a citlivosti umím nasměrovat své klienty ke změně a prožitku své vnitřní síly i radosti svého otcovství. Mým záměrem je otevřít otcům oči a srdce, aby byli svým dětem vzorem i oporou. Aby naplnili svou základní životní roli.
Již proběhlo

Sdílet Výchova dívek na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)