Pilates pro těhotné

Pilates pro těhotné
Diana Pipková - Pilates pro těhotné

Diana Pipková

25.05.2023
19:00 - 20:00
Penalizační zóna od 25.05 13:00
Cena 350 Kč
Další varianty jedné rezervace
  • 100 Kč - Multisport
  • 260 Kč - Permanentka
Hodina cvičení Pilates pro těhotné probíhá jako skupinové cvičení s přihlédnutím k individuálním potřebám žen a jejich aktuálnímu stavu.
Vhodné od 13. tt.

Cvičení Pilates se jako lektorka věnuji od roku 2012. V průběhu této doby se postupně přizpůsobilo požadavkům budoucích maminek a tak se modifikovalo zejména na zdravotní cvičení obohacené o prvky jogy, chi-toningu a dynamického standing Pilates.
Základní prvky Pilates metody však zůstávají, a to především průpravné a funkční cviky zaměřené na posílení a stabilizaci trupu jako středu těla, což má velký vliv na postupné odstranění veškerých dysbalancí a bolestí.

Jako lektorka Školy pánevního dna Renaty Sahani zapojuji do svého cvičení i aktivaci a relaxaci svalů pánevního dna tak, jak je to v daném trimestru vhodné.  

Během svého cvičení kladu důraz na kvalitu, přirozenost a na vnitřní vnímání svého těla. Cvičení Pilates umožňuje nastávajícím maminkám naučit se naslouchat svému tělu a poznávat jeho možnosti.
Ženám se věnuji od období 13. týdne těhotenství. Důležité je, aby se vždy cítila dobře, pak může přijít i několik dnů před předpokládaným termínem porodu.


Zpětné vazby od klientek:

Štěpánka

Kamčiny hodiny Pilates pro mě znamenaly odpočinek a soustředění se na změny, které se v těle s postupujícím těhotenstvím dějou. Hlavně když jsem čekala druhé miminko, jsem moc ocenila, že Kamča nás jako nastávající maminky považuje za někoho, koho je třeba hýčkat a dopřát mu veškeré pohodlí. Pilates pro mě představovalo jeden z mála okamžiků, kdy jsem mohla být plně s miminkem a soustředit se sama na sebe a na něj. Důležitý pro mě byl i pocit, že dělám všechno pro to, aby porod probíhal hladce, v klidu.
Skvělé je také to, že Kamila se soustředí hlavně na cvičení a nemá tendenci dlouze mluvit o takových věcech jako harmonii, sdílení, ženské síle atd., ale má všechno tak nějak zvnitřněné, takže se to při cvičení vznáší ve vzduchu jako nějaká vůně.

 

Karolína

Na Pilates pro těhotné jsme chodila od 12. týdne těhotenství do 39. týdne. Do práce jsem přestala chodit 4 týdny před termínem porodu a myslím, že to bylo hlavně proto, že jsem se díky pravidelnému cvičení Pilates cítila výborně a mohla jsem tedy pracovat, co to šlo.
Cvičení mi pomáhalo hlavně s bolestí zad a celkovým uvolněním namáhaných části těla. Po každé hodině jsem odcházela plna energie a s absencí jakékoliv bolesti.
Můj porod proběhl rychle a bez komplikací a myslím, že pravidelné cvičení bylo jedním z důvodů. Byla jsem v dobré kondici a tělo bylo výborně připraveno. Nicméně to, že jsem cítila, že mi cvičení děla opravdu dobře, mělo velký vliv i na moji psychiku, což byl podle mě jeden z hlavních přínosů cvičení.
Po porodu jsem začala opět cvičit hned po šestinedělí. Cítím se skvěle!
Díky, Kamilo!
Již proběhlo

Sdílet Pilates pro těhotné na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)