Nošení dětí v šátku

Nošení dětí v šátku
Mgr. Marie Pultarová - Nošení dětí v šátku

Mgr. Marie Pultarová

22.06.2023
16:00 - 18:00
Penalizační zóna od 22.06 08:00
Cena 550 Kč
Další varianty jedné rezervace
  • 520 Kč - Permanentka
  • 780 Kč - Pár - permanentka
  • 800 Kč - Pár
Rodičům dává nošení v šátku či ergonomickém nosítku ideální nástroj na to, jak lépe porozumět svému miminku, jeho potřebám, projevům emocí a napomáhá navázat s ním silnou vztahovou vazbu.

Nošení na těle je a bylo přirozeným způsobem péče o miminka a to doslova od počátku lidského pokolení.

Nejenže miminko na těle matky/otce má stabilnější dechovou činnost, srdeční tep, optimálnější zažívání, ale rovněž se mu lépe regulují spánkové cykly, cítí se v bezpečí a s důvěrou může objevovat svět.

Stejně tak mnoho benefitů skýtá nošení i pro samotné rodiče, obzvláště pro ženy, které jsou schopny, během času doma s miminkem, zvládnout díky nošení mnoho běžných činností a zůstávají tak do velké míry svobodné a neomezené ve svých aktivitách.
Miminka, která se rodí z mnoha úhlů pohledu fyziologicky nevyzrálá a méně soběstačná jsou tzv. pasivními nošenci. Jinými slovy podobně jako u primátů je zde z biologického hlediska předpoklad, že budou v těsném kontaktu se svým rodičem, díky čemuž bude zajištěn ideální psychomotorický vývoj dítěte. 

Nošení dětí bylo v různých formách rozvíjeno a dodnes jsou nošeny miliony dětí po celém světě. Na kurzu si ukážeme, jaké zásady nošení je důležité zejména u novorozenců zachovat, aby bylo bezpečné a pro miminko prospěšné. Ukážeme si, jak vypadá tzv. abdukčně flekční poloha, jinými slovy správná poloha při nošení, tak abychom respektovali anatomickou predispozici miminek. Úvaz, který se společně naučíme, se nazývá Kříž s kapsou a lze ho využít po celou dobu nošení od úplného novorozence. Zaměříme se na správné dotažení úvazu, pevný dvojitý uzel, ale ukážeme si také, jak je možné úvaz jednoduše poupravit a pohodlně miminko v šátku nakojit či vyndat. Řekneme si, co dělat v situaci, když se miminku v šátku nelíbí, čím je tento stav ovlivněn a jak takovou situaci řešit. Zbude-li dostatek času, ukážeme si ještě druhý úvaz a to Dvojitý kříž, který lze využít od novorozeného miminka, ale oblíbili si ho zejména rodiče s většími kojenci.

Kurz je určen pro těhotné ženy a rodiče s malými miminky. Těhotné ženy mohou vázat s panenkou, která bude na místě k zapůjčení. Šátek je možné si přinést vlastní nebo zapůjčit na místě.

Prosím, abyste s přihlašováním připojili poznámku, zda si přinesete svůj šátek a jste těhotná nebo přijdete s miminkem. Vázat je možno s pevným šátkem nebo pružným u těch nejmenších miminek.

Kurz je zaměřen na nošení dětí v šátcích, nicméně na místě bude možnost si prohlédnout si některé typy ergonomických nosítek nebo také krátký šátek pro úvaz na bok tzv. ring-sling. Spolu si pak povíme a zodpovíme veškeré praktické dotazy týkající se oblečení miminka a rodiče během nošení, výběru šátku s ohledem na kvalitu, délku a materiál s různými příměsi a další.
---------------------------------------------------------
Vede Marie Pultarová, lektorka nošení Dydimos Trageschule a poradkyně kojení Mamila
Již proběhlo

Sdílet Nošení dětí v šátku na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)